Spookverhalen ontkracht tijdens geslaagd Open Huis

Het Open Huis van zaterdag 9 juni was een groot succes. De hele dag kwamen geïnteresseerden een kijkje nemen in crematorium Ommeland en Stad.

“Wat een prachtig gebouw met vriendelijke mensen”, schrijft een van de bezoekers op onze Facebook-pagina na het Open Huis. Locatiemanager Antoinette Rutgers merkt dat bezoekers het prettig vinden een kijkje achter de schermen te nemen op een moment dat ze niet te maken hebben met een uitvaart. “Dan zijn ze niet verdrietig en juist heel benieuwd hoe alles precies in z’n werk gaat.”

Faciliteiten
De medewerkers van het crematorium hoorden veel enthousiaste reacties van de bezoekers over de faciliteiten en alle mogelijkheden die er zijn, bijvoorbeeld voor hele grote of juist kleine gezelschappen. “Bezoekers waarderen dat er aan ‘alles’ gedacht is en dat het gebouw klopt. We hebben bijvoorbeeld een eigen uitvaarcentrum met opbaarkamers die 24 uur per dag bezocht kan worden met een persoonlijke toegangspas”, vertelt Rutgers. “Ook waarderen mensen dat echt alle tijd kan worden genomen voor een uitvaart, zonder dat daar extra voor betaald moet worden.”

Bedankt voor de fijne open dag. We hebben vol bewondering rondgelopen. Ook is er nog een traan gevallen bij de mooie muziek.

Bezoeker Open Huis

op Facebook

Ovenruimte
De bezoekers van het Open Huis waren vooral geïnteresseerd in de ovenruimte, de technische ruimte en het crematieproces. “Zo’n kijkje achter de schermen haalt drempels weg en ook kunnen spookverhalen worden ontkracht”, merkte Rutgers. “Men is verbaasd hoe mooi onze ovenruimte is en dat het zo ‘clean’ is. Ze hebben kunnen zien hoe eerbiedig een crematie verloopt.” Ook was er soms opluchting te zien bij bezoekers, zagen Rutgers en haar collega’s. “Mensen denken soms wel eens dat een ovenruimte iets stiekems is, ergens achteraf in een donker hok of in een kelder. En dan blijkt het juist zo prachtig te zijn!”

Gedenkpark
De tuin van crematorium Ommeland en Stad was ook in trek bij de bezoekers. Alle mogelijkheden werden tijdens het Open Huis laten zien en uitgelegd. “In sommige gevallen wilden bezoekers al heel concreet iets vastleggen voor na hun overlijden”, vertelt Rutgers. “We kijken echt terug op een geslaagde open dag.”

De muzikale omlijsting van het Open Huis werd verzorgd door Brassband Crescendo uit Workum.

Houd onze website en Facebook-pagina in de gaten voor de aankondiging van een volgende open dag. Wilt u alvast een persoonlijke rondleiding? Neem dan contact op.

Acht meter hoge sculptuur van kunstenaar MH17-monument als cadeau voor jarig crematorium Ommeland en Stad

Acht meter hoge sculptuur van kunstenaar MH17-monument als cadeau voor jarig crematorium Ommeland en Stad Crematorium Ommeland en Stad heeft haar 5-jarig bestaan op een speciale manier gevierd. Op woensdag 8 februari onthulde burgemeester Marcel Thijsen van de...

OPEN AVOND: Woensdag 12 juni 2022 18:30 uur – 21:30 uur

Graag verwelkomen wij u zondag 12 juni 2022 van 18:30 tot 21:30 uur. Hier kunt u achter de schermen komen kijken in ons duurzame crematorium in Eelderwolde. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden en laten u onze faciliteiten zien. Ook laten we graag het...

OPEN AVOND: Woensdag 26 juni 2019 19:00 uur – 21:00 uur

U bent van harte welkom voor een kijkje achter de schermen. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden en laten u onze faciliteiten zien. Ook laten we graag het gedenkpark achter het crematorium zien, dat met de dag groener wordt.

Herdenkt Elkander – Zondag 9 december 18:30 uur – 20: 00 uur

Herdenken in een sfeer van lichtjes en warmte voor iedereen die een dierbare is verloren.

Open huis woensdag 31 oktober 19:00 uur – 21:00 uur

U bent van harte welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van ons crematorium. U mag vrij rond lopen en alle ruimten bekijken. Wij zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden en u te informeren over alle mogelijkheden.  

Aanwezig op Jaarbeurs Roden

Crematorium Ommeland en Stad is vertegenwoordigd op de NoorderExpo, een beurs om te beleven – 21 t/m 25 september 2018.

Werkzaamheden: Groningen Bereikbaar

Groningen werkt aan de bereikbaarheid van de stad. Daarom zijn er veel werkzaamheden in en rond de stad. Controleer voor uw bezoek of er verkeersoverlast is.

Iris Kroes treedt op tijdens officiële opening

De officiële opening van crematorium Ommeland en Stad op 8 februari 2018 werd opgeluisterd door zangeres Iris Kroes.

RTV Drenthe neemt een kijkje

RTV Drenthe is vlak na de officiële ingebruikname van crematorium Ommeland en Stad op bezoek geweest. Journalist Jeroen Kelderman sprak met locatiemanager Ingrid Stevens.

Duurzaam crematorium Ommeland en Stad in gebruik genomen

Het nieuwe crematorium Ommeland en Stad in Eelderwolde is in gebruik genomen. Uitvaartverzorgers kunnen crematies vanaf nu aanmelden bij het crematorium aan de Borchsingel.

Menu