Na het afscheid

De as van de overledene blijft na de crematie een maand in de Algemene Nis van het crematorium. Dit is wettelijk zo bepaald. Na een maand mag de as opgehaald worden, maar dit hoeft niet. De as mag namelijk een half jaar bij ons blijven staan. Dit zit in het basistarief. Vanzelfsprekend is het mogelijk om de as langer bij ons te laten staan. De kosten hiervoor bespreken we graag.

Wat gedaan wordt met de as, de zogenoemde asbestemming, hoeft niet meteen in de periode rond de uitvaart bepaald te worden. Het kan zijn dat de overledene hier zelf al een wens over had, maar soms is het aan de naasten om hierin een keuze te maken. Wij informeren u graag in alle rust over alle opties.
Lees meer over:

Er zijn vele soorten urnen waaruit u kunt kiezen. U kunt natuurlijk de urn mee naar huis nemen, maar hem ook bijzetten of de as verstrooien. Ons gedenkpark biedt hiervoor  mogelijkheden. Een andere optie is om een deel van de as mee te nemen en het overige te verstrooien of bij te zetten. De as kan ook verdeeld worden, zodat bijvoorbeeld meerdere kinderen een gedeelte meekrijgen. De as kan ook verwerkt worden in glas of een sieraad. Wij ontvangen u graag in ons crematorium om enkele voorbeelden te laten zien.

Menu