Welkom bij crematorium Ommeland en Stad

Crematorium Ommeland en Stad is een modern en duurzaam crematorium op steenworp afstand van de stad Groningen. Onze dienstverlening is voor iedereen. Of u nu wel of niet lid bent van een vereniging of aangesloten bent bij een verzekeraar, u kunt altijd bij ons terecht.

Afscheid nemen is de meest ingrijpende en intieme emotie die we kennen. Wij vinden dat iedereen de tijd, ruimte en vrijheid moet krijgen voor het vormgeven van een afscheid zoals de overledene en de nabestaanden het willen. Hiervoor willen we meer crematoria in heel Nederland opzetten om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar een meer persoonlijke en vrije invulling van plechtigheden.

Wij staan voor duurzaamheid. Crematorium Ommeland en Stad is dan ook het eerste crematorium in Nederland met een certificaat van BREEAM-NL. Hiermee willen we laten zien dat het crematorium zo duurzaam mogelijk is. Dat betekent dat al tijdens het ontwerp en de bouw van ons crematorium rekening is gehouden met de gevolgen voor de natuur en de omgeving. Zo heeft het crematorium meer dan 150 zonnepanelen op het dak, is er een warmteterugwinningsysteem voor de oven, en zijn er vogelhuisjes geïntegreerd in de buitenmuur.

Wij vinden dat duurzaamheid niet alleen draait om hoe je bouwt, maar bijvoorbeeld ook hoe je omgaat met je omgeving, je personeel of lokale ondernemers. Wij geloven daarom in het opbouwen van een duurzame relatie met klanten. Crematorium Ommeland en Stad is onderdeel van een kleine organisatie: Respectrum Crematoria. U kunt daarom altijd bij ons terecht om uw persoonlijke wensen te bespreken. Zo faciliteren wij duurzame herinneringen, op een zo duurzaam mogelijk manier.

Menu