Acht meter hoge sculptuur van kunstenaar MH17-monument als cadeau voor jarig crematorium Ommeland en Stad

Acht meter hoge sculptuur van kunstenaar MH17-monument als cadeau voor jarig crematorium Ommeland en Stad

Crematorium Ommeland en Stad heeft haar 5-jarig bestaan op een speciale manier gevierd. Op woensdag 8 februari onthulde burgemeester Marcel Thijsen van de gemeente Tynaarlo een bijzondere sculptuur van kunstenaar Ronald A. Westerhuis. Deze internationale landschapskunstenaar heeft ook het MH17-gedenkmonument gemaakt dat vlakbij Schiphol staat ter nagedachtenis aan de 298 overledenen van de MH17-vlucht.

De sculptuur ‘Infinity’, die Ronald A. Westerhuis voor Ommeland en Stad maakte, is acht meter hoog en heeft een plek in het park van het crematorium aan de Borchsingel 47 in Eelderwolde. Daar in die groene omgeving kunnen nabestaanden dagelijks hun dierbaren gedenken. Maar ook tijdens een afscheidsplechtigheid is via het grote raam zicht op het gedenkpark en deze sculptuur, om zo weg te kunnen dwalen in de eigen herinneringen aan hun dierbare.

“Elk einde heeft een nieuw begin”, zegt de kunstenaar over zijn sculptuur. “Infinity staat op een kleine voet, als het begin van het leven. Zie het als een hemelse splinter in een aardse huid. Naarmate het werk hoger wordt, vertaalt het zich naar de volle kracht van het leven, om weer te eindigen in een punt; de reis naar de toekomst.”

Crematorium Ommeland en Stad kreeg ‘Infinity’ aangeboden door een anonieme schenker uit de regio die het crematorium een warm hart toedraagt.

En omdat memorabele momenten in het leven gevierd moeten worden, was er voor genodigden een passend programma gemaakt, de dag waarop het crematorium 5 jaar geleden officieel werd geopend. De onthulling werd feestelijk omlijst met muziek en dans. Kunstenaar Ronald A. Westerhuis gaf samen met kunsthistoricus Ralph Keuning uitleg over ‘Infinity’.

Met de aanwezigen werd teruggekeken op vijf jaren waarin de nabestaanden op eigen wijze afscheid konden nemen van hun dierbaren. Antoinette Rutgers van Ommeland en Stad: ,,Bij ons is rust, ruimte, tijd en gastvrijheid vanzelfsprekend. Wij zijn er dan ook trots op dat nabestaanden zich thuis voelen bij ons in een voor hen zo verdrietige tijd.’’

Crematorium Ommeland en Stad is te vinden in Eelderwolde, midden in de Onlanden en vlakbij de A7, op een steenworp afstand van Groningen. Zowel het interieur als het exterieur van ons gebouw is sfeervol, licht en modern. Het crematorium is onderdeel van Respectrum Crematoria en onze dienstverlening is voor iedereen, of u wel of niet lid bent van een vereniging of aangesloten bent bij een verzekeraar.

 

 

Menu