Even voorstellen: Ingrid Stevens

“Deze baan past bij me. Omgaan met verlies en rouw heeft altijd een rol gespeeld in mijn leven.” Maak kennis met Ingrid Stevens, de een van de managers van het nieuwe crematorium Ommeland en Stad in Eelderwolde.

Stevens begon haar loopbaan als bedrijfsjournalist bij de AVVL, de voorloper van uitvaartorganisatie Yarden, nadat ze afstudeerde aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg. “Ik ben dus niet helemaal nieuw in de business. Bij de AVVL schreef ik onder andere voor het verenigingsblad en interviewde ik bijvoorbeeld mensen die net hun partner waren verloren. Dat was heel bijzonder”, blikt ze terug. “Daarna heb ik van alles gedaan: welzijnswerk, een hospice opgezet, ouderenwerk, een steunpunt mantelzorg opgezet. Altijd had het weer met ouder worden, het stervensproces of rouwverwerking te maken.”

Divers
Tijdens de bouw van het nieuwe crematorium, viel het oog van Stevens op de vacature voor manager. “Ik was jarenlang manager in de zorg, maar kon me niet meer conformeren aan de manier waarop de terechte bezuinigingen werden doorgevoerd. Toen ik de vacature bij Respectrum zag, voelde ik dat dit ‘mijn baan’ was en heb ik meteen gesolliciteerd. Bij crematorium Ommeland en Stad doe ik echt van alles. Voor de oplevering ben ik begonnen met de sollicitatieprocedure om het team samen te stellen, was ik aanwezig bij de bouwvergaderingen, en was er voldoende te coördineren en te regelen voor de opening op 18 december. Het was heel divers en dat zal nu we operationeel zijn niet anders worden”, vertelt Stevens.

Park
Bij crematorium Ommeland en Stad zijn bezoekers ook welkom als ze niet voor een uitvaart komen. “Ons crematorium ligt in een park van bijna 4 hectare dat openbaar toegankelijk is. Daar kan iedereen terecht voor een moment van bezinning of om een dierbare te herdenken”, aldus de manager. In het park zijn meerdere strooivelden, er staan urnenzuilen en er zijn talloze mogelijkheden om een urn te plaatsen of te begraven. Ook is het mogelijk om een boom te adopteren, waaronder as verstrooid kan worden. Alle plaatsen woorden door middel van gps-coördinaten vastgelegd.

Duurzaamheid
Het crematorium Ommeland en Stad maakt deel uit van Respectrum Crematoria B.V. “Vanuit Respectrum delen wij een gezamenlijke visie en missie, maar ik word vrijgelaten om alles in te vullen zoals ik wil. Ons crematorium is gebouwd volgens strikte duurzaamheidsnormen en ik wil dat met mijn team voortzetten in de wijze van omgang met elkaar, onze bezoekers en de lokale gemeenschap. Op die manier kunnen wij een steentje bijdragen aan het creëren van duurzame herinneringen. Ook in het gebruik van het gebouw is duurzaamheid een belangrijk item: zo min mogelijk afval produceren en duurzaam omgaan met energie”, legt Stevens uit. “Aan duurzaamheid hecht ik veel waarde, en dat zie je overal terug.”

Wij kunnen hier een afscheid neerzetten zoals mensen dat wensen. En daar ben ik erg trots op.

Ingrid Stevens

manager crematorium Ommeland en Stad

Menu